Op vrijdag 2 november vlogen we met Alitalia naar Rome voor een 3-daagse Fam trip. Tijdens de trip werden we begeleid door Debbie Hendriks van Marriott (en Hertz) en Nicole Bérénos (Alitalia). In totaal waren we met 12 personen, een mooi aantal voor een hele gezellige trip.

Na aankomst op de luchthaven van Rome gingen we eerst naar het Alitalia Trainingscenter. Erg leuk om te zien, hoe de stewards en stewardessen worden klaargestoomd voordat zij gaan vliegen. Naast de basistraining worden hier ook de jaarlijkse veiligheidstrainingen gehouden. Dit gedeelte van het trainingscentrum wordt ook door andere maatschappijen gebruikt en is de enige in Europa.

 

         

Daarna gingen wij naar het hotel waar wij 2 nachten zouden verblijven; Hotel Sheraton Rome. Dit hotel ligt iets buiten het centrum van Rome. Met een Taxi ben je in ongeveer 20 minuten in het centrum van Rome. De kamers zijn netjes en ruim. Volgend jaar krijgen de kamers een opfrisbeurt. Buiten is een mooi zwembad met terras, waar ruimte genoeg is voor grote groepen/evenementen.
’s Avonds kregen wij een rondleiding in het Pantheon Iconic Rome Hotel. Dit hotel komt uit de Iconic serie van de Marriott group. Dit zijn alleen maar bijzondere Iconische hotels. Dit luxueuze hotel is pas sinds dit jaar geopend en ligt echt in hartje Rome, de kamers zijn ruim en luxueus ingericht en een aantal kamers heeft uitzicht op het Pantheon.

Zaterdag kregen we een stadsrondleiding van “With locals”. With Locals is opgezet door twee Nederlanders en wordt inmiddels op vele bestemmingen aangeboden. De tours worden gedaan, zoals de naam het al zegt, door lokale bewoners, die elk een eigen unieke tour aanbieden. De een is gespecialiseerd in kunst en zal je alle kunstschatten laten zien, terwijl de ander juist culinair specialist is en je meeneemt naar de beste restaurants. De tour eindigde bij het Meridian Visconti. Dit hotel ligt in het centrum van Rome, met alle bezienswaardigheden op loopafstand. Hoewel je midden in de stad bent, heerst er een gezellige en ontspannen sfeer. De kamers zijn recent gerenoveerd en zien er prachtig verzorgd en ruim uit.

Na de lunch hadden we vrije tijd en die hebben we optimaal benut. In slechts een paar uur tijd hebben wij de highlights van Rome bekeken. We hadden een wandelroute uitgestippeld die ons langs het Colosseum, het Forum Romanum, Piazza Venezia, de Spaanse trappen, de Trevi Fontijn en de beste Italiaanse ijsboer van Rome liet wandelen.


Uitgeput kwamen we precies op tijd aan bij het Marriott Rome Grand Hotel. Wederom een mooi hotel, met een gemoedelijke sfeer en ruime kamers. Dit hotel ligt ook in het centrum en is iets luxueuzer dan het Meridian. Dit hotel beschikt over een ontbijtruimte (met buitenterras) op de bovenste verdieping met een prachtig uitzicht over Rome.
Op zondag hadden we nog tot 11.30 de tijd om iets van Rome te zien en sommige van ons hebben er toen voor gekozen om naar Vaticaanstad te gaan. Wij waren er rond 8.30 uur en het was heel mooi om het Sint Pietersplein zo leeg te zien. Dan kun je goed zien hoe enorm groot het plein is. We hebben de Sint Pieter van binnen bewonderd en konden zelfs nog een deel meemaken van de ochtendmis.
Het was een gezellige, leerzame Fam Trip naar een stad, die iedereen graag nog een keer zou willen bezoeken.